Aktuellt

NYA APOTEKET I EKENÄS HAR TAGIT I BRUK EKENÄS FÖRSTA AUTOMAT FÖR AVHÄMTNING AV LÄKEMEDEL, NYA RENOVERADE UTRYMMEN

Nya Apoteket i Ekenäs har tagit i bruk en automat för avhämtning av läkemedel.

Automaten finns i ett utrymme bredvid apoteket.

Automaten är enkel att använda. Kunden beställer läkemedel och andra varor från apoteket och apoteket lägger in varorna i en låda i automaten. Kunden får som textmeddelande personliga koder till utrymmets dörr och lådan.

Beställningen av varorna kan nu under rådande undantagsförhållanden göras per telefon eller via en mobilapplikation som heter Treet. Treet kan laddas ner på telefonen och fyller kraven för stark autentisering. Läkemedelsrådgivningen sköts via telefonsamtal eller chat i Treet-applikationen. Nya Apoteket kommer även inom kort att grunda ett nätapotek och då kan även produkter beställda via nätapoteket levereras till avhämtningsautomaten.

Endast varor som förvaras i rumstemperatur kan levereras via automaten.

Automaten för avhämtning av apoteksvaror är ypperlig för kunder som inte hinner till apoteket under dess öppethållningstider. Nu under corona-epidemin betjänar automaten på ett bra sätt även sådana kunder som vill undvika människokontakter. Automaten är inte beroende av apotekets öppethållningstider, utan betjänar 24 timmar i dygnet.

Mobilapplikationen Treet är utvecklad av farmacister för apotekens behov och används nu exklusivt av Avainapteekit-kedjans apotek. Vid utvecklingen av applikationen har kundens medicinering, läkemedelssäkerhet och det egna apoteket varit i centrum. Ifall Du är intresserad av Treet-applikationen, ta kontakt med Nya Apotekets personal!

Nya Apoteket har även fått ett ansiktslyft genom en renovering av apoteksutrymmena. Vi har nu nya, rymliga hyllor i handköpet och de nya receptdiskarna ger ett bättre intimitetsskydd.

 

 

Välkommen!