Lääkeneuvot

Kysy lääkkeistä ja lääkehoidosta

Apteekkimme farmaseuttinen henkilökunta opastaa ja neuvoo kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Voit keskustella lääkityksestäsi luottamuksella, sillä henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus.

Kun aloitat uuden lääkekuurin, kysy meiltä

  • Miten lääke vaikuttaa?
  • Milloin ja miten lääkettä käytetään?
  • Kuinka kauan lääkettä käytetään?
  • Onko lääkkeellä yleisiä haittavaikutuksia?
  • Keneen otan yhteyttä ongelmatilanteissa?

Kerro samalla, jos imetät, olet raskaana tai sairastat kroonista sairautta, johon käytät jatkuvasti reseptilääkkeitä.

Lasten lääkintä

Pienten lasten itselääkinnässä on syytä olla erityisen varovainen. Samoin jos lapsella on jokin vakava perussairaus.

Lapsen kuumeen lääkintään ensisijainen lääke on parasetamoli. Pieneen kuumeeseen kuumelääkettä ei tarvita. Lääkitse lasta siis vain tarvittaessa.

Lääkehoidon tarve arvioidaan tilanteen mukaan. Silloin kun kuumeeseen liittyy haitallisessa määrin muitakin oireita, kuten lihassärkyjä, päänsärkyä, pahoinvointia, kipuja ja pahanolontunnetta sekä huomattavaa väsymystä, on perusteltua aloittaa lääkehoito.

Lääkitys on hyvä aloittaa myös silloin kun kuume on huomattavan korkea (39-39.5 °C). Jos lapsella on esiintynyt kuumekouristustaipumusta, on hyvä aloittaa lääkitys, vaikka kuume ei olisikaan vielä kovin korkea.

Jos lapsella on vakava perussairaus, jossa kuume on haitaksi, esimerkiksi vaikea sydän-, keuhko- tai munuaissairaus, kuumeen hoito tapahtuu lääkäriltä saatujen ohjeiden mukaisesti.