Nya apoteket i Ekenäs erbjuder en mångfald av tjänster

Treet-applikation & nätapotek

Ladda ner ned avgiftsfria Treet-applikationen på din mobiltelefon och sköt dina apoteksärenden via den! Beställningarna hanteras vardagar 9.00-17.00

Treet laddas ner på telefonen via och fyller kraven för stark autentisering. Läkemedelsrådgivningen sköts via telefonsamtal eller chat i Treet-appen. Integrerat i appen hittar du även vårt nätapotek.  Produkter beställda via nätapoteket kan avhämtas på apoteket eller levereras till avhämtningsautomaten (se nedan).

Ifall Du har frågor gällande Treet, ta kontakt med vår personal!

Avhämtningsautomat

Automaten för avhämtning av läkemedel finns i ett utrymme bredvid apoteket och den är enkel att använda!

Kunden beställer läkemedel och andra varor från apoteket och apoteket lägger in varorna i en låda i automaten. Kunden får som textmeddelande personliga koder till utrymmets dörr och lådan.

Beställningen av varorna kan nu under rådande pandemiförhållanden göras per telefon eller via en mobilapplikationen Treet. Endast varor som förvaras i rumstemperatur kan levereras via automaten.

Automaten för avhämtning av apoteksvaror är ypperlig för kunder som inte hinner till apoteket under dess öppethållningstider. Nu under corona-epidemin betjänar automaten på ett bra sätt även sådana kunder som vill undvika människokontakter. Automaten är inte beroende av apotekets öppethållningstider, utan betjänar 24 timmar i dygnet.

 

Maskinell dosdispensering

Maskinell dosdispendering rekommenderas speciellt åt äldre personer som har många mediciner och därför kan behöva hjälp med doseringen. En dosdispenseringskund får de mediciner han använder regelbundet i 2 veckors satser. Dosdispenserig gör läkemedelsvården tryggare. Tjänsten är avgiftsbelagd. Välkommen till apoteket fär att diskutera mera! https://www.oma-annos.fi/

Förnyande av recept

Elektroniska recept kan förnyas via apoteket för en avgift på 2 €. Man bör räkna med att förnyandet tar 2-8 vardagar. Observera att ett recept inte går att förnya om det gått mera än 28 månader sedan det är utskrivet eller senast förnyat. Du kan även förnya dina recept via hälsocentralen eller själv på adressen http://www.kanta.fi/sv/

Råd vid vård av astma, diabetes och hjärtsjukdomar

Apotekets astma-, diabetes- och hjärtkontaktpersoner har utbildats till läkemedelsvårdexperter inom det egna specialområdet. Deras kunnande, råd och stöd står kostnadsfritt till ditt förfogande.

Motionärens apotek

Vi vill motivera och uppmuntra dig att främja ditt välmående med hjälp av rörelse och motion! Hälsomotion stöder även din läkemedelsvård.

Egenvård

Vi hjälper dig att hitta rätt egenvårdsmedicin mot lindriga, tillfälliga besvär och i förebyggande syfte. På vår egenvårdsavdelning hittar du också naturpreparat, produkter för sårvård, intimvård, munhygien, tobaksavvänjning och djurvård. Dessutom har vi ett stort utbud produkter för hudvård.

Blodtrycksmätning

Du kan mäta ditt blodtryck hos oss för en avgift på 2€ per gång eller 5 € för 3 gånger. Det kan vara bra att sitta ner och vila en stund innan blodtrycket mäts.

Presentkort

Vi säljer presentkort i apoteket. Passar bra som födelsedagspresent eller julklapp till de flesta. Välkommen!

Läkemedelsavfall

Gamla och överblivna mediciner är farligt avfall som inte får slängas med övriga sopor. Du kan lämna ditt läkemedelsavfall till oss, så tar vi hand om det för din räkning och skickar det till korrekt destruktion. Tabletter och kapslar kan du ta ur originalförpackningarna och packa dem tätt i en genomskinlig plastpåse. Flytande mediciner kan du lämna tillbaka i originalförpackning i en separat plastpåse. Mediciner som innehåller jod ska sorteras skilt för sig, eftersom de kräver annan hantering än övriga mediciner. Febertermometrar som innehåller kvicksilver, nålar och sprutor ska också sorteras skilt för sig.

Så här återvinner du hemmets läkemedelsavfall

Tidningen ”För din hälsa!”

Tidningen ”För din hälsa!” är apotekens kostnadsfria kundtidning, som du kan avhämta från vårt apotek. I tidningen finner du pålitliga fakta om främjandet av din hälsa, vården och förebyggandet av sjukdomar, mediciner samt det rätta sättet att använda dem och de tjänster som apoteket kan erbjuda. Tidningen utkommer 4 gånger i året. Du kan också läsa tidningen på nätet -> För din hälsa!

Guide för gravida

Vi delar ut informations guide för gravida i apoteket. I guiden hittar man information om graviditeten ända från befruktningstillfället till födseln. Välkommen att hämta ditt exemplar gratis från apoteket!